Εγκατάσταση Αντλίας Θερμότητας Χαλκιδική

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Είτε ανακαινίζετε το σπίτι που μένετε είτε χτίζετε καινούριο, η αντλία θερμότητας θα εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες σας σε θέρμανση και ψύξη. Οι αντλίες θερμότητας είναι ιδανικές για αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συστημάτων ή λεβητών πετρελαίου/ξύλου αρκεί η εγκατάσταση του να γίνει σωστά απο έναν πιστοποιημένο επαγγελματία. Στηρίζουν τη λειτουργία τους στην αξιοποίηση του φθηνότερου καυσίμου που υπάρχει, τον αέρα.

Τοποθετούνται εξωτερικά της κατοικίας και χρησιμοποιούν τη θερμική ενέργεια του εξωτερικού αέρα και μπορούν να μετατρέψουν ένα υπάρχον σύστημα θερμαντικών σωμάτων σε ένα αποτελεσματικό, πλήρες σύστημα θέρμανσης. Eίναι ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα που απορροφά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος για θέρμανση και ζεστό νερό. Μεταφέρει τη θερμότητα του αέρα του περιβάλλοντος στην οικία μέσω υδραυλικού συστήματος νερού, όπως ενδοδαπέδια θέρμανση, fan coil, και σώματα καλοριφέρ.

Tους θερινούς μήνες αφαιρεί θερμότητα από έναν κλιματιζόμενο χώρο και την αποβάλλει στο περιβάλλον, ενώ τους χειμερινούς μήνες αφαιρεί θερμότητα από το περιβάλλον και την αποβάλλει στον κλιματιζόμενο χώρο.

 

 

ΤΙ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Παρακάτω θα αναφέρουμε τις βασικές κατηγορίες αντλιών θερμότητας στην αγορά. Η σωστή επιλογή γίνετε μετά απο μελέτη του χώρου σας απο εναν επαγγελματία ψυκτικό όπως ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΤΣΙΟΣ
– Αντλίες θερμότητας αέρα – αέρα (αερόψυκτες)
– Ο αέρας αποτελεί την πηγή θερμότητας και χρησιμοποιείται πάλι αέρας για να διοχετευθεί η ψύξη ή η θέρμανση. Με τον τρόπο αυτόν λειτουργούν τα γνωστά σε όλους μας κλιματιστικά τοίχου
– Αντλίες θερμότητας αέρα – νερού (αερόψυκτες)
– Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται ο αέρας ως πηγή θερμότητας και το νερό χρησιμοποιείται ως μέσο μεταφοράς.
– Αντλίες θερμότητας νερού (για γεωεναλλάκτη) – αέρα
– Η θερμότητα αντλείται από το νερό και ο αέρας αποτελεί το μέσο μεταφοράς.
– Αντλίες θερμότητας νερού (για γεωεναλλάκτη) – νερού
– Στην τελευταία κατηγορία η θερμότητα αντλείται από το νερό και το νερό αποτελεί το μέσο μεταφοράς της.
antlies-thermotitas-xalkidiki

ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Τα συχνότερα λάθη που συναντάμε σε εγκαταστάσεις αντλιών θερμότητας απο μή γνώστες θερμουδραυλικούς και καλούμαστε να τα διορθώσουμε στην Χαλκιδική είναι:

– Υπερδιαστασιολόγηση της αντλίας θερμότητας που οδηγεί όπως είπαμε σε αυξημένη κατανάλωση και φθορά της συσκευής.
– Υποδιαστασιολόγηση της αντλίας θερμότητας που οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση και αδυναμία θέρμανσης του χώρου μας σε χαμηλές θερμοκρασίες.
– Σύνδεση της συσκευής σε μεγάλου όγκου δοχείο αδρανείας.
-Σύνδεση της συσκευής με κοινό θερμοστάτη χώρου και όχι με την μονάδα ελέγχου της αντλίας. Η εγκατάσταση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευόμαστε όλες τις δυνατότητες της συσκευής μας, να την δουλεύουμε σε μόνιμη υψηλή θερμοκρασία χωρίς αντιστάθμιση, με συνέπεια υψηλή κατανάλωση ρεύματος και καταπόνηση της συσκευής.
– Κακή ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας της συσκευής. Οι αντλίες θερμότητας είναι συσκευές υψηλής τεχνολογίας με πάρα πολλές δυνατότητες όσον αφορά στη ρύθμιση της συμπεριφοράς τους και της λειτουργίας τους. Κακές ρυθμίσεις μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλές καταναλώσεις, συχνές εκκινήσεις και κακή απόδοση.
– Λάθος σημείο τοποθέτησης της εξωτερικής μονάδας. Η εξωτερική μονάδα των αντλιών θερμότητας θα πρέπει να τοποθετείται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, τηρώντας τις αποστάσεις μπροστά και πίσω από το μηχάνημα ώστε να μην εμποδίζεται η ελεύθερη ροή του αέρα.

Παρακολουθώντας συνεχώς τις τεχνολογικές εξελίξεις στις οικονομικότερες πηγές ψύξης και θέρμανσης έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε τις καλύτερες λύσεις για τους πελάτες μας.
Υλοποιούμε αξιόπιστες εγκαταστάσεις αντλιών θερμότητς καθώς και άμεσο service – συντήρηση.