ΞΥΛΟ

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟ

Στις μέρες μας η άνοδος των τιμών στα παραδοσιακά καύσιμα όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο οδήγησε στην αυξημένη ζήτηση του ξύλου ως μέσου οικονομικότερης θέρμανσης. Το ξύλο αποτελεί κλασική πηγή ενέργειας και είναι αξιόπιστο καύσιμο. Για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που αντικαθίσταται από ξύλο εξοικονομούνται 3 κιλά διοξειδίου του άνθρακα (CO2) τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα απελευθερώνονταν στην ατμόσφαιρα.  Έτσι, τα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης που λειτουργούν με λέβητες ξύλου είναι εύκολα στη λειτουργία τους και μπορούν να παρέχουν αυτόματα θερμότητα ακόμη και σε ολόκληρα συγκροτήματα κατοικιών με οικολογικό τρόπο.

Λέβητες Ξύλου

levites-ksilou

Στην αγορά οι ξυλολέβητες παρέχονται σε μεγάλη ποικιλία. Οι σύγχρονοι ξυλολέβητες αεριοποίησης διαθέτουν μοντέρνα τεχνικά χαρακτηριστικά, υψηλή απόδοση και σχετικά χαμηλά ποσοστά εκπομπών επιλέγοντας κούτσουρα προς καύση.

Αναλαμβάνουμε την μελέτη,προμήθεια και εγκατάσταση ξυλολεβητα καθώς και όλων τον παρελκυμένων που χρειάζονται ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του σπιτιού σας .

Αντικαθιστούμε τον λέβητα πετρελαίου με ενός ξύλου, με δυνατότητα εναλλαγής διατηρώντας τον παλιό σας λέβητα και έχοντας την ευκολία με έναν διακόπτη να επιλέγεται  το πώς θα θερμανθείτε ανάλογα με τςι ανάγκες σας και το τι σας συμφέρει.

 

 

Σερπατινες Τζακιου

serpatines-tzakiou

Αναβαθμίστε το παλιό σας τζάκι και μετατρέψτε το σε λέβητα για να ζεστάνετε τα σώματα του σπιτιού σας  απλά και οικονομικά. Να αυξησετε την αποδοση θερμανσης στο σπιτι εφοσον ηδη χρησιμοποιητε το τζακι σας.

Αναλαμβάνουμε να μελετήσουμε τον χώρο, να σας κάνουμε την εγκατάσταση και την σύνδεση του εναλλάκτη τζακιού με το δισωλήνιο ή μονοσωλήνιο σύστημα, με τον υπάρχον κυκλοφορητή του λέβητα πετρελαίο, χρησιμοποιώντας εγκεκριμένα επώνυμα υλικά.

Η με ένα συγκεκριμένο κιτ για την σωστή απόδοση του συστήματος. Μπορείτε να ανάψετε το τζάκι σας και να ζεστάνουν τα σώματα του σπιτιού και το μπόιλερ του θερμοσίφωνα για ζεστό νερό χρήσης. 

 

 

 

 

Ξυλόσομπες

ksilosompes

Οι σύγχρονες ξυλόσομπες δεν εχουν ουδεμία σχέση με τις παλιες σόμπες, όπως τις γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Οι σύγχρονες ενεργειακές θερμάστρες είναι το αποτέλεσμα μελέτης, υψηλής τεχνογνωσίας και σχεδιασμού, ώστε να αποτελούν εστίες θερμότητας με χαμηλή κατανάλωση ξύλου, ελάχιστη εκπομπή ρύπων, δυνατότητα ρύθμισης της καύσης, σε συνδυασμό με μεγάλη απόδοση και ισχύ. Επιπλέον ο εξαίρετος σχεδιασμός τους, καθιστά τις ενεργειακές σόμπες ξύλου αντικείμενα υψηλής αισθητικής, μέρος του design και της επίπλωσης κάθε σπιτιού.

Αναλαμβάνουμε την προμήθεια και εγκατάσταση της κατάλληλης ξυλόσομπας σύμφωνα με τις ανάγκες σας.